VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika21/04/2019

JOVIĆ: SDSS RAČUNA NA GLASOVE MNOGIH

 

BEOGRAD, 21. APRILA /SRNA/ - Kandidat Samostalne demokratske srpske stranke /SDSS/ za Evropski parlament Dejan Jović izjavio je da ova stranka na evropskim izborima računa na glasove mnogih i da će, ako uđe u Evropski parlament, pripadati nekoj lijevoj liberalnoj političkoj grupaciji.

 

"Mi računamo na glasove mnogih, onih svih koji se osjećaju da su nepredstavljeni, da su na marginama i na rubu, i onih koji su razočarani sa onima za koje su prošli put glasali", rekao je Jović.

On kaže da očekuju da u Hrvatskoj ima mnogo ljudi koji više ne žele glasati za tradicionalno lijeve stranke, jer su ih iznevjerile.

Jović je rekao da je njegov motiv da učestvuje na izborima bio taj što mu je stalo do EU, karaktera politike i društva u Hrvatskoj za koju smatra da bi trebalo da primjenjuje evropske principe.

"To znači da male zajednice uključujući i srpsku i druge manjine, ne samo nacionalne manjine, treba tretirati ravnopravno i sa punim respektom", rekao je Jović za Radio-televiziju Srbije.

Govoreći o tome što se pojedine stranke u Hrvatskoj u kampanji za Evropski parlament zalažu za blokadu Srbije na putu ka EU, Jović kaže da je riječ o veoma štetnim porukama za hrvatske interese.

On je naveo da će Hrvatska nastaviti politiku usporavanja ulaska drugih u EU čemu se SDSS protivi, te je ocijenio da bi za nacionalne interese u Hrvatskoj i za cijeli Balkan najbolje bilo da se te prepreke uklone.

Jović smatra posebno sramotnim da na granici Slovenije sa Hrvatskom stoji žilet žica, te da te stvari treba da se mijenjaju.

"Mi se zalažemo za ujedinjeni Balkan, u ujedinjenoj Evropi", rekao je Jović, koji je o srpsko-hrvatskim odnosima rekao da su na neki način zaleđeni.

Listu Samostalne demokratske srpske stranke na evropskim izborima predvodi Milorad Pupovac.