VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana09/05/2019

BAKOČEVA POLOŽILA CVIJEĆE NA PARTIZANSKOM GROBLJU

 

MOSTAR, 9. MAJA /SRNA/ - Konzul Srbije u Mostaru Marija Bakoč danas je položila vijenac na mostarskom Partizanskom spomen-groblju, povodom obilježavanja 9. maja - Dana pobjede nad fašizmom.

 

Bakočeva je navela da je u znak pijeteta prema nevinim žrtvama u Drugom svjetskom ratu Generalni konzulat Srbije odao počast stradalim sunarodnicima polaganjem vijenca na Partizanskom groblju.

"Dan pobede je prilika da se setimo da je Evropa dala velike žrtve u borbi protiv fašizma. Ponosni smo što poštujemo i čuvamo od zaborava herojstvo onih koji su živote dali boreći se protiv fašizma", rekla je Bakočeva Srni.

Ona je naglasila da je srpski narod dao nesumnjiv doprinos savezničkoj pobjedi u Drugom svjetskom ratu i da danas sa ponosom čuva uspomenu na heroje tog doba.

"Naša je dužnost, kao i novih pokoljenja da ostanemo posvećeni očuvanju slobode i mira, a da se borimo protiv netrpeljivosti i mržnje", navela je Bakočeva.

Cvijeće su položile i delegacije Gradskog odbora Srpskog kulturnog i prosvjetnog društva "Prosvjeta", kao i Srpskog pjevačkog i kulturno-umjetničkog društva "Gusle".