VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija09/05/2019

ZNAČAJNO POTPISIVANjE UGOVORA ZA KORIDOR "PET CE"

 

BANjALUKA, 9. MAJA /SRNA/ - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izjavio je danas Srni da je od izuzetnog značaja za razvoj infrastrukture što je potpisan ugovor sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj /EBRD/ o kreditu od 210 miliona evra za projekat Koridor "Pet ce" - obilaznica Doboj, od čega će 150 miliona evra pripasti Srpskoj.

 

"Sredstva će dobiti preduzeće `Autoputevi Republike Srpske` za izgradnju Koridora `Pet ce` od Rudanke do Putnikovog brda. Vlada Republike Srpske dala je saglasnost za ovo zaduženje", rekao je Trninić.

On je naveo da je ugovor sa EBRD-om potpisan uz pomoć predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

"Započećemo neophodnu proceduru za izgradnju navedene dionice auto-puta, a `Autoputevi Republike Srpske` pripremiće tehničku dokumentaciju. Ovo je značajan korak u razvoju putne infrastrukture u Srpskoj", ocijenio je Trninić.

Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Vjekoslav Bevanda i predsjednik Evropske banke za obnovu i razvoj /EBRD/ Suma Čakrabarti potpisali su danas u Sarajevu ugovor o kreditu, vrijedan 210 miliona evra, za projekat Koridor "Pet ce" - obilaznica Doboj.