VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Srpska pamti11/06/2019

OBILJEŽENO 27 GODINA OD FORMIRANjA KOTORVAROŠKE BRIGADE

 

KOTOR VAROŠ, 11. JUNA /SRNA/ - Služenjem parastosa i polaganjem vijenaca kod spomen-obilježja poginulim borcima u Kotor Varošu danas je obilježeno 27 godina od formiranja Prve lake kotorvaroške pješadijske brigade, čijih je 109 pripadnika dalo život za odbranu Republike Srpske.

 

Jerej Damir Vrhovac, koji je služio parastos, rekao je da je Prva laka kotorvaroška pješadijska brigada imala izuzetan značaj u sudbonosnim vremenima, jer je zaštitila Srbe na ovom području i pomogla odbrani Srpske.

Pukovnik Kotorvaroške brigade Radovan Škrbić je rekao da nikada ne smiju biti zaboravljeni oni koji su živote položili za otadžbinu i zadužili nove generacije.

"Prioritet svih nas treba da bude borba za status onih koji su učestvovali u ratu, čineći sve da borcima i drugima iz boračke populacije omogućimo stabilnost, posebno izgradnjom stambenih objekata i prilikom zbrinjavanja i zapošljavanja članova porodica poginulih boraca", poručio je Škrbić.

Predsjednik opštinske Boračke organizacije Miladin Savanović rekao je da su 363 borca Kotorvaroške brigade ranjena u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

"Okupljanjem i obilježavanjem, uz parastos i polaganje vijenaca, čuvamo uspomenu na drage ljude koji su zaslužni za sve što danas imamo", naglasio je Savanović.

Vijence kod Spomen-obilježja položile su delegacije opštinske Boračke organizacije i opštine Kotor Varoš.