VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika11/06/2019

U NAREDNIM DANIMA RAZGOVOR KAKO DA SE POMOGNE SRBIMA I CRNOJ GORI

 

LUČANI, 11. JUNA /SRNA/ - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić smatra da je pitanje srpskog naroda u Crnoj Gori za Srbiju veoma ozbiljno i teško, ali da će vidjeti kako da im pomogne, a da se ne miješa u unutrašnje stvari druge države.

 

"Mi ćemo narednih dana sesti sa našim ljudima iz Crne Gore, razgovarati i izaći sa našim stavovima", izjavio je Vučić novinarima u Lučanima, nakon obilaska poplavljenih područja.

On je rekao da će Beograd vidjeti kako da pomogne srpskom narodu u Crnoj Gori, a da se ne miješa u unutrašnje stvari druge države.

Predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta u Crnoj Gori Momčilo Vuksanović je u pismu zamolio Vučića da sav državnički kapacitet uključi u nastojanja da se u Crnoj Gori očuva srpski narodni identitet i zaštiti Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori, gdje je situacija takva kao da se svi žure da Srbe izbace iz ove države.

Pismo je uslijedilo povodom najnovijih dešavanja u vezi sa sudbinom Srpske pravoslavne crkve /SPC/ i najava otimanja njene imovine u Crnoj Gori, nakon optužbi Mila Đukanovića da SPC da pokušava da čuva infastrukturu "velike Srbije" i da ometa evropski put Crne Gore, te najavio obnovu takozvane crnogorske pravoslavne crkve.