VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija11/06/2019

"ŽELJEZNICE" PREMAŠILE PLAN RADA I FINANSIJSKI PLAN

 

DOBOJ, 11. JUNA /SRNA/ - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izjavio je da su "Željeznice", koje su u procesu restrukturisanja, prvi put prošle godine ispunile plan rada, te da su ga u prva četiri mjeseca ove godine premašile za više od 20 odsto, a finansijski plan za više od 30 odsto.

 

"Zahvaljujući tome mi smo u razgovoru sa upravom i sindikatima dogovorili da su se stekli uslovi za povećanje plate koje su realno male. Do sada nije bilo prostora jer je bio veliki borj zaposlenih", rekao je Trninić novinarima u Doboju.

On je istakao da se proces restrukturisanja ovog preduzeća sprovodi jako uspješno, što su potvrdili i predstavnici Svjetske banke, koja je poptupno upućena i prati odvijanje tog procesa u tri pravca - vlasničko, finansijsko i organizaciono.

Trninić je rekao da je u okviru organizacionog restrukturisanja za 640 radnika smanjen broj zaposlenih od referentnog datuma, marta prošle godine.

"Postoji dizbalans jer nemamo ravnomjerno smanjenje u svim segmentima i tu moramo sprovesti određene radnje kako bismo to izravnali", rekao je Trninić.

Na pitanje da prokomentariše zahtjev premijera Republike Srpske Radovana Viškovića za smanjenje broja zaposlenih u ministarstvima, Trninić je rekao da ovo ministarstvo ima najmanje zaposlenih, te da se to ne odnosi na njegov resor.