VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo11/06/2019

ORGANIZACIJA "SRCEM ZA MODRIČU " POKLONILA STOLICE OBDANIŠTU

 

MODRIČA, 11. JUNA /SRNA/ - Predstavnici humanitarne organizacije "Srcem za Modriču" danas su Dječijem obdaništu "Naša radost" iz ove opštine uručili 30 stolica za djecu, vrijednosti 900 KM.

 

Potpredsjednik organizacije "Srcem za Modriču" Mitar Kršić rekao je da je sredstva donirala "Optima grupa", koja je partner ove organizacije u projektu "Stvaramo zdrave navike kod djece".

"Drvene stolice su izrađene u Modriči, a namijenjene su za djecu predškolskog uzrasta", rekao je Kršić Srni.

On je napomeno da je donacijom Dječijem obdaništu završen projekat "Stvaramo zdrave navike kod djece", u okviru kojeg je za godinu dana realizovano osam humanitarnih akcija na području Modriče i opštine Vukosavlje.

Direktor Dječijeg obdaništa LJubica Đekić zahvalila je za donaciju kojom će se obnoviti dio namještaja u starom objektu, jednom od dvije organizacione jedinice ove javne ustanove.

"Namještaj u starom objetku je dotrajao i biće potrebna zamjena. Novi objekat koji je izgrađen 2017. godine donatorskim sredstvima švajcarske humanitarne fondacije "Obervalis-djeca našeg svijeta" ima odlične uslove za rad i boravak djece", rekla je Đekićeva.

Ona je napomenula da je početkom godine završeno uređenje objekta Dječijeg obdaništa izgrađenog 1986. godine.

Đekićeva je istakla da je sredstvima Vlade Republike Srpske, Fonda za zaštitu životne sredine i energetske efikasnosti i opštine Modriča na starom objektu zamijenjen krov, urađena termoizolacija kompletnog objekta, zamijenjeni prozori i vrata, te sistem grijanja površine od oko 1.000 metara kvadratnih.

Usluge Dječijeg obdaništa koristi ukupno 297 djece iz ove opštine.