VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Kultura12/06/2019

PROMOVISANE KNjIGE "UPOZNAJ SVOJE ZIDOVE" I "ŠKOLA PROSJAKA"

 

MRKONjIĆ GRAD, 12. JUNA /SRNA/ - Književnik i novinar Mihajlo Orlović promovisao je u Mrkonjić Gradu knjigu pjesama "Upoznaj svoje zidove" i knjigu priča "Škola prosjaka".

 

Orlović je sinoć u Narodnoj biblioteci rekao da su obje knjige imale više od 20 promocija širom Republike Srpske i Srbije, te da su doživjele drugo izdanje.

On je naveo da je njegova poezija savremena, iskustvena, misaona, ali i jednostavna jer nije zatvorena.

"A priče su nastajale dugo i plod su mog iskustva, kako u poslu, tako i u životu uopšte. U knjigu sam ugradio mnoge likove koje sam sretao dok sam radio, čak se pominju i neki iz sela ovog kraja", dodao je Orlović.

On je naglasio da se pisanjem bori protiv surovosti koju nudi savremena civilizacija i da povratkom u umjetnost pokušava da se vrati onome što je iskonsko.

Osim značajnog književnog opusa, Orlović je autor više dokumentarnih filmova i televizijskih reportaža za koje je dobio brojne nagrade.

Uvršten je u nekoliko antologija srpske poezije i pripovjedaka. Bio je autor kultnih emisija na RTRS "Sto ljudi sto ćudi", "U orlovom gnijezdu", a vodio je i emisiju "Ognjišta".