VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana12/06/2019

NASTAVLJENA SJEDNICA

 

BANjALUKA, 12. JUNA /SRNA/ - Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske nastavljena je danas u Banjaluci poslaničkom raspravom o Prijedlogu zakona o podsticajima u privredi, po hitnom postupku.

 

Cilj ovog zakona je obezbjeđivanje uslova za sprovođenje sveobuhvatne reforme poslovnog okruženja, te stvaranje povoljnijih uslova za povećanje plata zaposlenih u realnom sektoru.

Na dnevnom redu sjednice su i Prijedlog zakona o dopuni Zakona o platama zaposlenih u institucijama pravosuđa Republike Srpske, po hitnom postupku.

Biće razmatran i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o bankama Republike Srpske, po hitnom postupku.

Poslanici će raspravljati i o prijedlogu odluke o izradi plana parcelacije za auto-put i gasovod dionice Vukosavlje-Brčko i Brčko-Rača po skraćenom postupku, te o Prijedlogu zakona o pečatima organa i institucija Republike Srpske i Prijedlogu zakona o socijalnom stanovanju Republike Srpske.

Nakon jučerašnje višečasovne poslaničke rasprave, Narodna skupština je na za javnost zatvorenom dijelu sjednice razmotrila informaciju o bezbjednosti u Srpskoj u prošloj godini i prva četiri mjeseca ove godine, u kojoj se navodi da je MUP sve zadatke realizovao profesionalno i korektno, u interesu bezbjednosti građana i njihove imovine, uprkos ogromnom pritisku i napadu određenih grupa i pojedinaca. /nastaviće se/boj/bon/vj