VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika12/06/2019

BOSANČIĆ: DNS MOGAO DA ISKLJUČI I KOŠTUNICU

 

BANjALUKA, 12. JUNA /SRNA/ - Generalni sekretar Demosa Boran Bosančić izjavio je danas Srni da Predsjednistvo banjalučkog Gradskog odbora DNS-a po Statutu te političke partije nije nadležno za isključenje člana stranke i da nije moglo isključiti ni odbornike u Skupštini grada Banjaluka Budimira Balabana, Milenka Jaćimovića i Nenada Šibarevića.

 

"Člana stranke može da isključi samo Predsjedništvo DNS-a, a odluka je konačna kada je usvoji Glavni odbor stranke. Predsjedništvo Gradskog odbora može samo da uputi prijedlog Predsjedništvu stranke", rekao je Bosančić.

On je istakao da, koliko mu je poznato Balaban, Jaćimović i Šibarević nisu ni potpisali pristupnicu DNS-a prilikom ulaska u tu stranku.

"To je osnovni uslov da neko postane član stranke. Nakon jučerašnje konferencije za novinare jasno je da Balaban, Jaćimović i Šibarević više nisu u DNS-u tako da isključenje nema svrhu. To mi sve izgleda kao kad bi DNS isključio iz članstva recimo Vojislava Koštunicu", naglasio je Bosančić.

Predsjedništvo Gradskog odbora DNS-a Banjaluka donijelo je juče odluku o isključenju Balabana, Jaćimovića i Šibarevića iz članstva nakon što su oni prešli u Demos.

Prelazak tri odbornika objelodanjen je juče na konferenciji za novinare Demosa, koji sada ima šest odbornika u Skupštini grada Banjaluka i druga je po snazi stranka u gradskom parlamentu.