VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo12/06/2019

U BANjALUCI 17. JUNA KONFERENCIJA "DIGITALIZACIJA I INTELEKTUALNA SVOJINA"

 

BANjALUKA, 12. JUNA /SRNA/ - U Banjaluci će 17. juna biti održana Regionalna konferencija "Digitalizacija i intelektualna svojina: Kraj ili novi početak", na kojoj će učestvovati premijeri Republike Srpske i Srbije Radovan Višković i Ana Brnabić.

 

O prijetnjama i izazovima koje donosi novo doba internet revolucije u oblasti zaštite intelektualne svojine govoriće premijeri Srbije i Srpske, ministar prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević, ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić, ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srpske Srđan Rajčević, te predstavnici najvećih telekomunikacionih kompanija i stučne javnosti iz regiona.

Cilj konferencije je da se ova tema dodatno aktuelizuje kako bi se pronašli novi načini zaštite autorskog i srodnih prava i na taj način pružila podrška nadležnim institucijama kroz debate donosilaca odluka, eksperata i druge zainteresovane javnosti.

Konferencija će imati tri panela - "Medijski monopol na Zapadnom Balkanu: Koja je uloga države", "Intelektualna svojina i telekomunikacije danas" i "Autorska prava i savremena piraterija", najavljeno je iz Instituta za javnu politiku.

Konferencija će biti održana u Banksom dvoru sa početkom u 10.00 časova.

Organizator skupa je regionalna tink-tenk organizacija Institut za javnu politiku, a generalni pokrovitelj kompanija M:tel Banjaluka.