VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika12/06/2019

PUPOVAC: ŽIVIM U ZEMLJI NASILJA I MRŽNjE

 

ZAGREB, 12. JUNA /SRNA/ - Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac rekao je na današnjoj sjednici Hrvatskog sabora da živi u zemlji mržnje i nasilja, motivisanog etničkom mržnjom i etničkim nasiljem.

 

"Ne živim ni s trunkom mržnje, ali živim u zemlji mržnje i nasilja, motivisanog etničkom mržnjom i etničkim nasiljem", rekao je Pupovac.

On je naveo da se djeci koja posjete Vukovar govori da je Vojislav Stanimirović ratni zločinac, prenijeli su hrvatski mediji.

"Ako je on ratni zločinac, od danas slobodno smatrajte i mene ratnim zločincem. Pozivam DORH da čuje što sam rekao. Ja sam ratni zločinac koji se bori protiv rata i mržnje već 30 godina i boriću se i biću u klubu takvih zločinaca", istakao je Pupovac.

On je rekao da se čudimo što djeca danas posežu za nasiljem. "Tome pridonosi i veliki broj ljudi u saboru koji svojim upućuju poruke mržnje kolegama drugačijih političkih uvjerenja ili etničke pripadnosti. I mi krivimo djecu. Djeca nisu kriva, nego mi", naglasio je Pupovac.

On je istakao da su krivi oni koji su na mjestu predsjednika Republike i slušaju kako se viče "Ubij, ubij Srbina", pa kažu "nismo čuli".