VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija12/06/2019

U SARAJEVU OTVORENA NOVA POSLOVNICA, STOTA U BiH

 

SARAJEVO, 12. JUNA /SRNA/ - Rajfajzen banka otvorila je danas u sarajevskom naselju Ciglane stotu poslovnicu u BiH, kako bi što više bila dostupna svojim klijentima.

 

Predsjednik Uprave Rajfajzen banke Karlhajnc Dobnig rekao je da je fokus banke na pružanju brze i fleksibilne usluge, vodeći računa da klijenti treba da ulože minimalan napor u poslovanju s bankom.

"Strateška orijentacija banke je povećati efikasnost i uticaj poslovanja u različitim segmentima - želimo ponuditi naše usluge kako kroz digitalne kanale, tako i kroz rasprostranjenu mrežu poslovnica i bankomata širom zemlje", istakao je Dobnig.

On je dodao da ova banka neće naplatiti naknadu za obradu kredita svim klijentima koji su na dan svečanog otvorenja aplicirali za kredit u bilo kojoj od Rajfajzenovih poslovnica u zemlji, a što je jedan od načina da se banka zahvali svojim klijentima za povjerenje.

Svečanom otvaranju poslovnice prisustvovali su brojni klijenti, poslovni partneri, predstavnici medija, te zaposleni u Rajfajzen banci, dok su vrpcu presjekli članovi Uprave banke Karlhajnc Dobnig i Mirha Hasanbegović, te ambasador Austrije u BiH Ulrike Hartman, čime je zvanično obilježen početak rada nove poslovnice.