VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo12/06/2019

"SRBI ZA SRBE" POSJETILI PORODICU NOVAK U BREZOVOM POLJU

 

BRČKO, 12. JUNA /SRNA/ - Članovi Organizacije "Srbi za Srbe" iz Brčkog i Bijeljine posjetili su danas u Brezovom Polju porodicu samohrane majke petoro djece Dajane Novak, kojoj je kuća renovirana sredstvima prikupljenim na turnirima "Trojka iz bloka" održanim lani u ova dva grada.

 

U kuću porodice Novak uloženo je nešto više od 6.000 KM - na turniru "Trojka iz bloka" u Brčkom prikupljeno je oko 3.500 KM, a novac koji je nedostajao donirali su članovi ove organizacije iz Bijeljine, od sredstava prikupljenih na istoimenom turniru u tom gradu.

Član Organizacije "Srbi za Srbe" iz Brčkog Miloš Subotić ističe da je ovo druga godina kako pomažu porodicama iz distrikta.

"Ovo je rezultat prošlogodišnje `Trojke iz bloka` i nama je drago da nastavljamo tu tradiciju. Trudimo se da pomognemo porodicama sa više djece koliko god možemo", rekao je Subotić.

Subotić kaže da je mnogo urađeno, ali da porodici Novak još mnogo i nedostaje.

On je najavio novu "Trojku iz bloka", koja će na Trgu mladih biti održana 10. avgusta.

"Biće to treći turnir u Brčkom i očekujem da će biti najmasovniji do sada", rekao je Subotić.

Član Organizacije "Srbi za Srbe" iz Bijeljine Slađan Josipović ističe da mu je veoma drago što je njegov grad u ovom projektu pomogao Brčkom.

"Prošle godine je u Bijeljini bila prva `Trojka iz bloka`, nadamo se da će to postati tradicija. Ove godine 11. avgusta organizujemo i drugi turnir", rekao je Josipović.

Dajana Novak radi za nadnicu, a porodica dobije i dječiji doplatak, te malu majčinu penziju, čiji dio se potroši i na liječenje bolesne starice.

"Organizacija `Srbi za Srbe` mi je mnogo pomogla - uradili su trotoar oko kuće, krov, čitavu konstrukciju, oluke i djeci sredili dvije sobe. Donijeli su nam i posteljinu i krevete", rekla je Novakova.