VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo12/06/2019

SKUPŠTINA OPŠTINE JEDNOGLASNO USVOJILA ODLUKU O IZGRADNjI PUTA

 

ISTOČNO SARAJEVO, 12. JUNA /SRNA/ - Skupština opštine Istočni Stari Grad usvojila je jednoglasno odluku o izgradnji protivpožarnog puta koji vodi prema vrhu brda Glog, izjavio je Srni načelnik ove opštine Bojo Gašanović.

 

Reagujući na tvrdnje odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Istočni Stari Grad LJube Tadića da je riječ o bespravnoj gradnji puta, a sve radi prodaje zemljišta Arapima, Gašanović je rekao da je Tadić bio jedan od 13 odbornika koji su izglasali odluku o gradnji, dodajući da je izdata i građevinska dozvola za gradnju puta.

"Taj put ima lokacijske uslove, urađen je i projekat, kao i revizija projekta, a uz sve to ima i građevinsku dozvolu, odnosno posjeduje sve dozvole koje se moraju imati da bi se krenulo u gradnju", naveo je Gašanović.

On je pojasnio da je na sjednici Skupštine opštine donesena odluka da se grade protivpožarni putevi, da je završen godišnji plan zaštite od požara i spašavanja, te da je na području ove opštine izgrađen vatrogasni dom, koji bi ovih dana trebalo da bude useljen i u kome će raditi pet vatrogasaca.

Prema njegovim riječima, ovaj put je unesen u program izgradnje puteva na području Istočnog Starog Grada.

Kada je riječ o navodnoj prodaji zemljišta Arapima, Gašanović je upitao kako je to moguće izvesti, a da prethodno takvu odluku ne usvoje odbornici Skupštine opštine.