VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika18/06/2019

USAGLAŠAVANjE DNEVNOG REDA DRUGE HITNE SJEDNICE

 

SARAJEVO, 18. JUNA /SRNA/ - Kolegijum Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH održaće danas sjednicu na kojoj bi rukovodstvo ovog doma kao komisija trebalo da usaglasi prijedlog dnevnog reda druge hitne sjednice Predstavničkog doma koja je prekinuta 14. juna jer nije bilo dovoljno poslanika iz Republike Srpske za njegovo usvajanje.

 

Sazivanje hitne sjednice Predstavničkog doma, na čijem su dnevnom redu bile dvije tačke - aktuelna situacija u pravosudnim institucijama BiH sa akcentom na obaveze iz preporuka Evropske komisije i informacija Savjeta ministara o kontroli i upravljanju prilivom masovnog broja migranata i izbjeglica u BiH sa osvrtom na aktuelnu bezbjednosnu i humanitarnu situaciju na području Unsko-sanskog kantona, tražilo je 14 poslanika iz SDP-a, SBB-a, Naše stranke, SDS-a, PDP-a, A-SDA, PDA i Nezavisnog bloka.

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Staša Košarac upozorio je da se iza inicijative grupe poslanika za sazivanje hitne sjednice ovog doma krije opasna, protivustavna i protivzakonita namjera da se produži tehnički mandat Savjetu ministara u kojem sjede nelegitimni predstavnici srpskog naroda i Republike Srpske.

Na dnevnom redu sjednice Kolegijuma Predstavničkog doma je i zahtjev prvog zamjenika predsjedavajuće Predstavničkog doma Denisa Zvizdića za okončanje procesa imenovanja svih parlamentarnih komisija s ciljem punog funkcionisanja Predstavničkog doma.

Sjednica Kolegijuma počeće u 10.30 časova.