VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika18/06/2019

DODIK DANAS SA ORBANOM

 

BUDIMPŠETA, 18. JUNA /SRNA/ - Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas će u Budimpšeti, u nastavku trodnevne posjete Mađarskoj, razgovarati sa premijerom Viktorom Orbanom.

 

Dodik je ranije najavio da će sa Orbanom razgovarati o privrednoj saradnji.

On je ocijenio da Orban nesumnjivo ima veliku podršku u Mađarskoj što se moglo vidjeti na evropskim izborima, te da će biti zanimljivo čuti kakva je njegova procjena kako će se razvijati odnosi u EU, jer je jedan od njenih vodećih lidera.

Nakon radnog ručka planirana je zajednička konferencija za novinare Viktora Orbana i Milorada Dodika, najavljeno je iz kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Dodik je juče posjetio Srpsku pravoslavnu crkvu u Budimpešti i sastao se sa episkopom budimskim Lukijanom, a zatim boravio u Sent Andreji, gdje je obišao Srpsku pravoslavnu crkvu i Srpski muzej Budimske eparhije.

Prvog dana posjete - u nedjelju, 16. juna, Dodik se sastao sa predstavnicima Samouprave Srba u Mađarskoj i prisustvovao gala koncertu Kulturno-umjetničkog društva "Taban" u pozorištu VIG u Budimpešti.