VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Srpska pamti18/06/2019

OTKRIVENO SPOMEN-OBILJEŽJE U SELU MIŠARI

 

VLASENICA, 18. JUNA /SRNA/ - U selu Mišari, kod Vlasenice, danas je otkriveno spomen-obilježje za 40 poginulih boraca Vojske Republike Srpske i tri civilne žrtve iz tog sela, kao i Grabovice i Tiščinog vrela ubijene u proteklom ratu.

 

Prethodno je služen parastos za poginule, te prislužene svijeće i položeno cvijeće.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Vlasenica Mile Simanić rekao je da
su za tako mali i slabo naseljen prostor 43 žrtve ogromne, među kojima je i šesnaestogodišnji borac Ilija Mučibabić.

"Ogromne, jer se za odbranu ove naše države trebalo boriti četiri godine. Ovi i drugi heroji su odbranili svetinju - Republiku Srpsku i ne smijemo ih zaboraviti", naglasio je Simanić.

Stevka Mučibabić rekla je novinarima da je u ratu izgubila dva sina, među njima i najmlađeg borca Vlaseničke brigade Iliju.

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević rekao je novinarima da je 300 boraca sa područja opštine Vlasenica dalo život za odbranu Republike Srpske u proteklom ratu.

On je naveo da je spomen-ploča izgrađena pod pokroviteljstvom opštine Vlasenica, Vlade Republike Srpske i opštinske Boračke organizacije.

"Uradili smo ono što mora ostati kao istorija, da opominje nas i generacije koje iza nas dolaze da znaju ko su njihovi očevi, šta su radili, za šta su i zbog koga su ginuli. Njihovo djelo je Republika Srpska i oni su svoj život dali i ugradili u temelje Srpske", rekao je Kraljević.