VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija25/06/2019

UNAPRIJEĐENI "DESPOT" DANAS U BEOGRADU

 

BEOGRAD, 25. JUNA /SRNA/ - Generalni direktor kompanije "Tehnički remont Bratunac" /TRB/ Slavenko Ristić izjavio je danas da na Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme "Partner" u Beogradu ovo privredno društvo predstavlja svoje proizvode, uključujući i unaprijeđenu verziju funkcionalnog oklopnog vozila "despot".

 

"Imali ste priliku da 9. januara u Banjaluci vidite prototip `despota`, funkcionalnog gvozdenog vozila, a danas prezentujemo serijske modele koji idu u službu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i na to smo izuzetno ponosni", rekao je Ristić Srni u Beogradu.

On je napomenuo da su na štandu kompanije "Tehnički remont Bratunac" izloženi i pištolji koji već ranije prezentovani.

"Koristimo Sajam da se prikažemo u najboljem mogućem svjetlu", istakao je Ristić.

On je zahvalio svim radnicima koji su, kako je rekao, radili u tri smjene i bez kojih ne bi bilo moguće stići na vrijeme predstaviti se u ovom svjetlu.

Prototip oklopnog vozila "despot", od predstavljanja 9. januara za Dan Republike, usavršen je i pretrpio je 52 izmjene, a najznačajnije su funkcionalne izmjene, od rampe za ulaske, preko oružarnica, te otvora za evakuaciju.

Na Sajmu naoružanja i vojne opreme "Partner" u Beogradu nastupiće 128 izlagača, među kojima i izlagači iz Republike Srpske i BiH.

Svečanosti otvaranja u 13.00 časova prisustvovaće predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević.