VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo25/06/2019

DAVIDOVIĆ: SPORT UČINITI DOSTUPNIM SVOJ DJECI

 

BANjALUKA, 25. JUNA /SRNA/ - Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović rekla je da ovo ministarstvo čini sve da sport učini dostupnim svoj djeci u Srpskoj.

 

"U tom smislu smo pripremili i projekat koji planiramo da realizujemo u narednom periodu, a odnosi se na školski sport", rekla je Davidovićeva novinarima u Banjaluci nakon prijema za fudbalsku reprezentaciju Srpske u kategoriji do 12 godina.

Ona je mladim fudbalerima i stručnom štabu čestitala pobjedu na Međunarodnom dječijem turniru "Dragan Mance kup 2019", dodavši da je, osim timskog bilo i pojedinačnih uspjeha reprezentativaca Srpske, kao što je najbolji golman i najbolji igrač turnira.

Selektor reprezentacije Srpske za igrače do 12 godina Veljko Cvjetinović rekao je da su igrači odigrali izvanredan turnir u veoma jakoj konkurenciji od 30 ekipa i ostavili fantastičan utisak, što dokazuje i rezultat - osam pobjeda iz isto toliko utakmica, sa gol razlikom 27:0.

On je najavio da će se selekcija Srpske, u saradnji sa Ministarstvom, porodice, omladine i sporta Srpske, u narednom periodu na Jahorini pripremati za prestižni turnir u Češkoj, koji su osvajali tri godine uzastopno.

Cvjetinović je zahvalio Davidovićevoj za prijem i čestitke, kao i podršku mladim fudbalskim reprezentativcima Srpske.

Fudbaler Dušan Petrić iz Gradiške rekao je da je na turniru u Beogradu bilo teških utakmica sa jakim protivnicima, te dodao da mu je drago što je reprezentacija Srpske pokazala da je najbolja.

Andrej Mićić, koji je prošao selekcije u londonskom "Čelsiju", rekao je da je na turniru u Beogradu bilo mnogo jakih ekipa, te da je Srpska pokazala da je mnogo jača od njih.

Mladi napadač iz Fudbalaskog kluba /FK/ "Kozara" iz Gradiške Dragan Pejić proglašen je najboljim igračem turnira, a golman FK "Željezničar" iz Doboja Mladen Ubiparipović za najboljeg golmana.

Međunarodni turnir "Dragan Mance kup 2019" održan je od 14. do 16. juna u Beogradu.