VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija25/06/2019

PETRIČEVIĆ: NAMJENSKU INDUSTRIJU PODIĆI NA ZNATNO VEĆI NIVO

 

BEOGRAD, 25. JUNA /SRNA/ - Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević izjavio je danas da će na devetom Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme "Partner" u Beogradu 13 kompanija iz Srpske predstaviti kapacitete u namjenskoj industriji, a cilj je da ova oblast bude podignuta na znatno veći nivo.

 

"Želimo da predstavimo Srpsku i kapacitete kojima raspolaže. Naše opredjeljenje da nastupimo na ovom sajmu pokazuje našu namjeru da namjenska industrija Srpske bude podignuta na znatno veći nivo i da ima veće učešće u samoj privredi Srpske", rekao je Petričević Srni.

On je naglasio da je cilj da preduzeća iz Srpske ostvare užu saradnju i zajednički nastup na međunarodnom tržištu sa kompanijama iz Srbije iz oblasti namjenske industrije.

Petričević, koji je posjetio štand Predstavništva Srpske na Sajmu, istakao je da je Ministarstvo privrede i preduzetništva Srpske pokrovitelj ovogodišnjeg Sajma naoružanja u Beogradu i da se prvi put pojavljuje u tom svojstvu.

On je najavio da će kasnije danas biti organizovan sastanak sa predstavnicima Ministarstva odbrane Srbije, s ciljem definisanja dalje saradnje u oblasti namjenske industrije.

Na Sajmu naoružanja i vojne opreme "Partner 2019" u Beogradu učestvuje 128 izlagača, među kojima i izlagači iz Republike Srpske i BiH.