VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana25/06/2019

ŽUNIĆ: OPOZICIJA NAMEĆE PRIČU O PROTESTIMA U ČETVRTAK

 

BANjALUKA, 25. JUNA /SRNA/ - Šef Kluba poslanika SNSD-a Igor Žunić rekao je, replicirajući opoziciji u Narodnoj skupštini, da poslanici poput Draška Stanivukovića iz PDP-a izbjegavaju dnevni red, nastojeći da nametnu priču o najavljenom mirnom okupljanju u banjalučkom Parku Mladen Stojanović u četvrtak, 27. juna.

 

Žunić je rekao da pojedini poslanici opozicije ne raspravljaju o Prijedlogu zakona o bezbjednosti kritičnih infrastruktura u Srpskoj već prave predstavu u parlamentu i javnosti.

"Pokušavate da se igrate sjednicom, govoreći o stvarima koje nemaju veze sa dnevnim redom i kritičnom infrastrukturom. Želite da pričate o tome šta će se desiti u četvrtak, želeći da nas uvučete u rasprave i svađu, a, možda, i u to da napravimo incident. Opozicija treba da kritikuje materijale, bori se da dobije što više pristalica, ali nismo mi krivi što imamo podršku građana. To opozicija može promijeniti samo na izborima", rekao je Žunić i dodao da je zakon o kritičnim infrastrukturama važan i postoji u mnogim evropskim zemljama.

Poslanici opozicije su, između ostalog, naveli da se treba bolje definisati materija o tome koji su to objekti kritične infrastrukture, te da je ovaj akt konfuzan, odnosno prepliće se sa drugim zakonima zbog čega u praksi mogu nastati problemi.

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković je, govoreći o ovoj tački dnevnog reda, upozorio da na planu kritičnih infrastruktura treba govoriti i o preduzeću "Incel" u Banjaluci u kome se pojavio otrovni piralen, ali i o kršenju prava građana kada je riječ o njihovom policijskom legitimisanju kod Hrama Hrista Spasitelja.

U Prijedlogu zakona o bezbjednosti kritičnih infrastruktura u Srpskoj se navodi da je njihova dostupnost, pouzdanost i otpornost od suštinskog značaja za bezbjednost. /nastaviće se/boj/bon