VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo26/06/2019

DAVIDOVIĆ: ZA "LJETNU ŠKOLU SPORTA" 200.000 KM

 

BANjALUKA, 26. JUNA /SRNA/ - Ministar porodice, omladine i sporta Srpske Sonja Davidović rekla je danas da će od 30. juna do 25. avgusta u Trebinju biti održana "LJetna škola sporta" u kojoj se očekuje učešće 1.000 sportista, te naglasila da je Ministarstvo za realizaciju ovog projekta izdvojilo 200.000 KM.

 

Ona je navela da će Ministarstvo finansirati troškove smještaja i ishrane za 800 perspektivnih sportista iz Republike Srpske i 50 iz Srbije.

"Već 18 godina se uspješno realizuje projekat `LJetna škola sporta`. Kao i prethodnih godina baza je u Trebinju, gdje će učestvovati 17 sportskih saveza, a 12 saveza će svoje aktivnosti u okviru ovog projekta organizovati u drugim regijama širom Srpske - Jahorini, Prijedoru, Kozarskoj Dubici, Višegradu...", rekla je Davidovićeva na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Prema njenim riječima, u okviru "LJetne škole sporta" biće organizovane i edukativne radionice o aktuelnim temama iz oblasti sporta.

Ona je istakla da resorno ministarstvo svih godina uspješno sarađuje sa Javnom ustanovom "Dom učenika" Trebinje, te zahvalila rukovodstvu ove ustanove za podršku u organizaciji ovog projekta.

"Tu su i Džudo klub `Leotar`, Javna ustanova `Bazeni`, `Hidroelektrane na Trebišnjici`, `Elektroprivreda Republike Srpske` i grad Trebinje, odnosno gradonačelnik, koji su nam pružili podršku u organizaciji ove sportske manifestacije", navela je Davidovićeva.

Ona je rekla da je veliki značaj organizacije ovakvih manifestacija i aktivnosti, kao i kampova gdje sportisti i djeca, kako je navela, imaju priliku da se druže i upoznaju jedni druge, ponesu najljepše uspomene iz grada u kojem borave, te da se posvete sportskim aktivnostima zbog kojih su tu.