VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana26/06/2019

STOJANOVIĆ: NAČIN HAPŠENjA U BANjALUCI DONIO LOŠU REPUTACIJU

 

BANjALUKA, 26. JUNA /SRNA/ - Poslanik SDS-a Tomica Stojanović ocijenio je danas u Narodnoj skupštini Republike Srpske da je nedavni način hapšenja švedskog državljanina Brune Batinića kod Hrama Hrista Spasitelja u centru Banjaluke "donio lošu reputaciju Srpskoj u svijetu".

 

Stojanović je upitao nadležne da li je u tom slučaju bilo upotrebe prekomjerne sile. "Za takav način privođenja nije bilo potrebe", ocijenio je Stojanović tokom rasprave o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru.

Njegov stranački kolega Nebojša Vukanović je, diskutujući o ovoj temi i upozoravajući na kršenje ljudskih prava i sloboda, podsjetio na policijsko snimanje i legitimisanje građana kod banjalučkog Hrama Hrista Spasitelja.

"Strah koji ste utjerali ljudima u kosti je nevjerovatan i o tome svakodnevno svjedočimo. Pustite ljude bar da slobodno šetaju gradom", kaže Vukanović.

Poslanik PDP-a Jelena Trivić rekla je da upotreba sile nikome neće donijeti ništa dobro. Njen stranački kolega Draško Stanivuković kaže da ne treba kažnjavati ljude za poruke i natpise koje nose na odjeći, te najavio da će uskoro organizovati sjedenje na klupama u parku ispreg Hrama Hrista Spasitelja.

"Želim da vidim da li ćete onda kažnjavati", kaže Stanivuković, te ističe da na sutrašnjem mirnom okupljanju u banjalučkom Parku Mladen Stojanović neće biti kršenja javnog reda i mira, a da će kasnije opozicija tražiti okupljanje na Trgu Krajine.

Šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić rekao je da je ovaj zakon potreban građanima, da ga treba dosljedno i stručno sprovoditi, te izbjeći politizaciju policije.

"Takođe, svi građani koji iskazuju svoju volju demokratski i mirnim putem, ne smiju biti predmet policijskih radnji", rekao je Stanić. /nastaviće se/boj/bon/dad