VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo11/07/2019

ŽAN KRISTOF BISON POSTAO ČLAN DRUŠTVA NOVINARA VOJVODINE

 

NOVI SAD, 11. JULA /SRNA/ - Zamjenik glavnog urednika "Figaro magazina" iz Pariza Žan Kristof Bison potpisao je danas u Novom Sadu pristupnicu i postao član Društva novinara Vojvodine.

 

Bisonu je sinoć uručena "Bijela golubica", najviše priznanje "Tesla global foruma", tradicionalne manifestacije, u čast i slavu velikog srpskog naučnika i pronalazača Nikole Tesle.

Drugi čovjek "Figaro magazina" rekao je tim povodom da je članstvo u ovom društvu doživio kao nagradu za svoj profesionalni rad na afirmaciji istine o Srbiji i njegovanju francusko-srpskog prijateljstva.

"Prije 23 godine bio sam prvi put u Srbiji i tada sam, izvještavajući o Francuskom vojničkom groblju iz Prvog svjetskog rata, bio oduševljen pažnjom i ljubavi Srba prema Francuzima", naveo je Bison.

On je dodao da je tada osjetio neodoljivu potrebu da tu ljubav uzvrati.

"Bez ikakve propagande želio sam da istinitim izvještavanjem pokažem pravo lice Srbije i promijenim lažnu sliku koja je Francuskoj javnosti nametnuta o Srbiji devedesetih godina prošlog vijeka", rekao je Bison novinarima poslije potpisivanja pristupnice Društvu novinara Vojvodine.

Predsjednik Društva novinara Vojvodine Petar Kočić rekao je da je ovom društvu od prioritetnog značaja razvijanje međunarodne saradnje.

"Cilj te saradnje jeste da se doprinese istinitom izveštavanju o Srbiji. U tome je veliki doprinos `Tesla global foruma` na kojem je, osim sa Bisonom, sklopljena saradnja i sa predsednikom Saveza novinara Rusije Vladimirom Solovljevom", rekao je Kočić.

Žan Kristof Bison primio je sinoć u Matici srpskoj "Bijelu golubicu", prestižnu nagradu "Tesla global foruma" za istinito izvještavanje o Srbiji tokom više od 20 godina.

"Tesla global forum" završava se "Tesla relijem električnih automobila i vozila" od 12. do 14 jula.

Izložba električnih vozila počinje sutra na platou kod Sportskog i poslovnog centra Vojvodina, popularnog Spensa.

Ta jedinstvena izložba električnih automobila u Srbiji počinje u 16.00 časova.