VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo12/07/2019

PREKRŠAJNE MJERE PROTIV VLASNIKA RINGIŠPILA U LOPARAMA

 

BANjALUKA, 12. JULA /SRNA/ - Protiv vlasnika ringišpila, koji je pukao u Loparama, pri čemu je lakše povrijeđeno 10 lica, biće preduzete prekršajne mjere propisane zakonom, dok će nadležni istražni organi utvrđivati da li postoje elementi krivičnog djela, saopšteno je iz Republičke uprave za inspekcijske poslove.

 

Vlasnik posjeduje upotrebnu dozvolu za ringišpil za lokaciju na području opštine Ugljevik, koju je izdala ovlaštena licencirana kuća, dok nije posjedovao upotrebnu dozvolu za lokaciju na kojoj se dogodila nezgoda.

U saopštenju se navodi da, s obzirom na to da je riječ o pokretnom objektu, koji se po potrebi demontira kako bi bio premješten na drugu lokaciju, subjekti koji obavljaju ovu vrstu djelatnosti trebaju prilikom svakog novog montiranja pribaviti upotrebnu dozvolu za novu lokaciju, koju odobrava nadležni organ jedinice lokalne samouprave za postavljanje objekta.

Republički inspektor rada u saradnji sa pripadnicima MUP-a izašao je danas na lice mjesta radi provjere ispunjenosti uslova za upotrebu samog objekta na kojem se dogodila nesreća.

Iz bijeljinske Policijske uprave saopšteno je da je u rušenju ringišpila na izletištu Mačkovac kod Lopara lakše povrijeđeno 10 lica.