VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo12/07/2019

URUČENE TRINAESTOJULSKE NAGRADE

 

PODGORICA, 12. JULA /SRNA/ - U Podgorici je danas uručeno najveće državno priznanje - Trinaestojulska nagrada istoričaru Draganu Peroviću, profesoru Božidaru Šekularcu i književniku Pavlu Goranoviću.

 

Perović je nagrađen za autorski TV serijal "Crnogorci sentom po svijetu", ciklus emisija "Istjerivač mitova" i knjigu "Stefan Perović Cuca - orepak bića", Šekularac za knjigu "Crna Gora u doba Crnojevića", a Goranović za knjigu "Poezija".

Priznanje im je u Vili "Gorica" uručio predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović uz poruku da stvaralačko djelo koje ostaje kao zalog budućim generacijama nikada ne može biti dovoljno nagrađeno.

On je čestitao nagrađenima i poručio da Trinaestojulsku nagradu treba da brane svojim budućim djelima, te još boljim i dosljednjijim stvaralaštvom.

"Danas se sa pijetetom klanjamo crnogorskim žrtvama koje su život uzidale u branik od najvećeg zla čovječanstva - fašizma. Njima slava, a vama dobitnici hvala na radu i pregnuću jer su vaš uspjeh i dostignuća - uspjeh i dostignuća Crne Gore", naglasio je Brajović.