VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo12/07/2019

MIHAJLOVIĆ: UVESTI POSEBNE NARUKVICE ZA NASILNIKE

 

BEOGRAD, 12. JULA /SRNA/ - Potpredsjednik Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da današnji slučaj rodnog nasilja - ubistva žene u Pančevu, pokazuje da Zakon o sprečavanju nasilja u porodici mora da bude poboljšan dodatnim mjerama, poput uvođenja posebnih narukvica za nasilnike.

 

"Smatram da Zakon treba da se poboljša uvođenjem mera, kako zaštite žena, tako i mera protiv nasilnika, koje već imaju evropske zemlje. Uvođenje posebnih narukvica za nasilnike može biti jedna od tih", rekla je Mihajlovićeva, koja je i predsjednik Koordinacionog tijela za rodnu ravnopravnost u Srbiji.

Mihajlovićeva je u izjavi za javnost najoštrije osudila današnje ubistvo u Pančevu koje je počinio bivši muž žrtve, ističući da ni za kakvo nasilje ne postoji opravdanje, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Ona je poručila da svaki oblik nasilja mora biti osuđen javno, jer nasilje nije privatna stvar, apelujući na građane da prijavljuju nasilnike.

"Ne postoji opravdanje ni za jedan oblik nasilja, a kada se desi ovako nešto kao danas u Pančevu onda je to za svaku osudu, jer predstavlja poraz celog društva. Još jednom pozivam sve da reaguju, ne smemo biti imuni na nasilje, kome god da se dešava oko nas", upozorila je Mihajlovićeva.

U centru Pančeva danas je muškarac nožem napao bivšu suprugu i nanio joj povrede po vratu i leđima, od kojih je kasnije preminula u bolnici.