VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana24/07/2019

"INFOSRPSKA": DVA PRIZNANjA BN TELEVIZIJE

 

BIJELJINA, 24. JULA /SRNA/ - Nakon što je portal "Infosrpska" jutros prenio sramni publikovani komentar sa portala BN televizije, u kome se poziva na ubistvo srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, BN televizija i njihov portal do sada su dva puta priznali da su, ne osvrćući se na profesionalne standarde i poziv na ubistvo, publikovali jezivi komentar za sada još nepoznatog autora pod pseudonimom "Romanija", piše "Infosrpska".

 

"Prvo priznanje BN-a uslijedilo je odmah poslije našeg teksta koga su prenijeli gotovo svi mediji u Republici Srpskoj, BiH i regionu, kada je jednostavno nestao komentar sa portala BN televizije sa pozivom na ubistvo Dodika, a drugi put kada su, u sramnom pokušaju da se izvuku iz priče koju su sami zakuvali, komentar sa pozivom na ubistvo, koji je na portalu stajao od sinoć u 20.31 pa skoro danas cijelo prijepodne, nazvali fotomontažom", ističe "Infosrpska".

Za očekivati je, navodi se u tekstu, da će nadležni organi doći do istine i da će se tako saznati ko je famozni "Romanija" autor teksta sa BN portala.

"Takođe, za očekivati je da će se oglasiti i novinarska udruženja i organizacije da osude govor mržnje i prijetnje smrću posredstvom portala BN televizije, čime se krše svi profesionalni standardi, ljudske i moralne norme", ističe se u tekstu objavljenom na portalu "Infosrpska".