VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Svijet13/08/2019

VEĆINA BRITANACA PODRŽAVA DžONSONOVU INICIJATIVU

 

LONDON, 13. AVGUSTA /SRNA-Rojters/ - Većina Britanaca vjeruje da premijer Boris Džonson mora da "na bilo koji način" izvede Veliku Britaniju iz EU, čak iako to znači raspuštanje parlamenta, rezultati su posljednje ankete objavljene u "Dejli telegrafu".

 

List podsjeća da je Džonson obećao da će izvesti Britaniju iz EU do 31. oktobra bez obzira da li uspije da postigne dogovor sa Briselom, uprkos tome što su brojni poslanici protiv odlaska bez sporazuma.

Rezultati ispitivanja koje je obavila agencija "KomRes" pokazuju da je 54 odsto ispitanih saglasno da Džonson treba da izvrši "Bregzit" na bilo koji način, uključujuči i raspuštanje parlamenta, ukoliko to bude neophodno kako bi onemogućio poslanike da proces zaustave.

Džonson pokušava da postigne dogovor sa EU ali nije odbacio mogućnost raspuštanja parlamenta kako bi spriječio pokušaje poslanika da blokiraju izlazak bez sporazuma.

Rezultati ankete ukazuju da 46 odsto ispitanih nije saglasno sa "Bregzitom" po svaku cijenu.

Rezultat je zasnovan na odgovorima 1.645 ispitanih.

Rezultati iste ankete pokazuju i da je podrška Konzervativnoj partiji u porastu za šest odsto na 31 odsto u odnosu na 27 odsto koji podžavaju opozicionu Laburističku stranku. Ovaj rezultat zasnovan je na ispitivanju 1.783 osoba.