VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika14/08/2019

BISEL: NASTAVITI SA PRODUBLJIVANjEM ODNOSA

 

SARAJEVO, 14. AVGUSTA /SRNA/ - NATO je opredijeljen da nastavi da produbljava odnose sa BiH, izjavila je danas komandant NATO štaba Sarajevo general Marti Bisel tokom susreta sa predsjedavajućim Savjeta ministara u tehničkom mandatu Denisom Zvizdićem.

 

Biselova je naglasila da će NATO i dalje pružati pomoć u bilo kojem dijelu koji je važan za BiH, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Ona je zahvalila Zvizdiću na svim aktivnostima koje su realizovane u proteklom periodu u vezi sa ispunjavanjem spoljnopolitičkih ciljeva BiH i dodala da će saradnja biti nastavljena.

Zvizdić je komandanta NATO štaba Sarajevo upoznao o prioritetima rada i realizovanju ciljeva na putu evroatlantskih integracija.

On je zahvalio za pomoć koju je NATO pružio BiH, posebno na unapređenju Oružanih snaga BiH, kao i na suzbijanju posljedica prirodnih i drugih nepogoda.

Zvizdić je istakao bezbjednosni i ekonomski značaj NATO integracija za BiH, posebno u segmentu obezbjeđivanja trajnog mira i stabilnosti, privlačenja stranih investicija, ekonomskog razvoja i otvaranja novih radnih mjesta, te zaustavljanje odliva mladih ljudi, dodaje se u saopštenju.

On je naglasio obavezu poštivanja vladavine zakona i očuvanja međunarodne kredibilnosti institucija BiH u svjetlu realizacije preuzetih zakonskih obaveza na putu procesa EU i NATO integracija BiH, koje, kako je rekao, nemaju alternativu.

Sastanku je prisustvovao i zamjenik generala Bisel, pukovnik Morten Henriksen.