VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo21/08/2019

DODIK SA PREDSTAVNICIMA SRBA IZ UNSKO-SANSKOG I LIVANjSKOG KANTONA

 

SARAJEVO, 21. AVGUSTA /SRNA/ - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastaće se danas u Banjaluci sa predstavnicima srpskog naroda iz Unsko-sanskog i Livanjskog kantona.

 

Iz Predsjedništva BiH najavljeno je da će sastanak biti održan u 10.00 časova u Administrativnom centru Republike Srpske. Početak sastanka otvoren je za snimatelje i foto-reportere.

Načelnik opštine Bosanski Petrovac Dejan Prošić ranije je najavio da će na sastanku sa Dodikom biti razgovarano o prijedlogu Vlade Unsko-sanskog kantona da u Medenom Polju, na području ove opštine, bude izgrađen migracioni centar.

Prošić je rekao da se na sastanku očekuju i ministri u Vladi Republike Srpske, te predstavnici federalnih opština Drvar, Glamoč i Bosansko Grahovo.

Opštinsko vijeće Bosanskog Petrovca usvojilo je u subotu, 17. avgusta, rezoluciju kojom od Vlade Unsko-sanskog kantona zahtijeva da odustane od prijedloga da centar za migrante bude smješten u Medenom Polju ili slijedi blokada magistralnog puta prema Bihaću, a najavljena je i spremnost da čak stanovnici napuste svoj grad i upute se ka EU.