VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo20/08/2019

KOVAČEVIĆ: DOBRA VIJEST I ZA SRBIJU I ZA SRPSKU

 

BEOGRAD, 20. AVGUSTA /SRNA/ - Predsjednik opštine LJubovija Milovan Kovačević ocijenio je kao dobru vijest i za Srbiju i za Srpsku to što je Predsjedništvo BiH obavezalo Savjet ministara u tehničkom mandatu da u roku od mjesec dana obezbijedi tri miliona KM za izgradnju graničnog prelaza Bratunac-LJubovija.

 

Kovačević je rekao da su aktivnosti srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika doprinijele da stavljanje u funkciju mosta "Bratoljub", koji je izgrađen prije dvije godine, bude konačno privedeno kraju, da se riješi pitanje zastoja i poslovi završe.

"Time će konačno u funkciju biti stavljen most `Bratoljub` koji ima nemerljiv značaj za građana sa obje strane Drine", izjavio je Kovačević.

On je podsjetio da je Srbija uradila sve na što se obavezala i uložila velika sredstva za premoštavanje Drine, a da BiH sve do sada nije ispunila svoj dio obaveza.

"Politika nikada ne može biti iznad potreba ljudi. Dugo je trajalo, ali samo prisustvo gospodina Dodika, koji je trenutno član Predsedništva BiH, kao i njegov rad doprineli su da se konačno taj problem privede kraju i da će ti poslovi da se završe", rekao je Kovačević.

Kovačević je naveo da građani zapadne Srbije i istočne BiH, odnosno Republike Srpske imaju velika očekivanja da će stavljanjem u funkciju "Bratoljuba", te izgradnjom jednog dijela puta prema Peckoj i prema Valjevu i Osečini frekvencija saobraćaja biti puno veća, te da će usloviti dolazak većeg broja investitora na to područje.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je ranije da su članovi Predsjedništva BiH na današnjoj sjednici obavezali Savjet ministara BiH u tehničkom mandatu da u roku od 30 dana obezbijedi dodatna tri miliona KM za izgradnju graničnog prelaza Bratunac-LJubovija da bi to pitanje bilo riješeno.

On je zahvalio ostalim članovima Predsjedništva BiH što su imali razumijevanje za njegov prijedlog.

Most "Bratoljub", koji povezuje Bratunac u Republici Srpskoj sa LJubovijom u Srbiji, izgrađen je prije dvije godine sredstvima Srbije.

Most nije do sada pušten u upotrebu jer BiH nije sagradila granični prelaz, što je njen dio obaveze.