VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija20/08/2019

RADOVI NA "TURSKOM TOKU" KROZ SRBIJU TEKU PO PLANU

 

BEOGRAD, 20. AVGUSTA /SRNA/ - Ministar finansija Srbije Siniša Mali i ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko ocijenili su da radovi na trasi gasovoda "Turski tok" kroz Srbiju teku po planu i poručili da će uspješna saradnja dvije zemlje na obostranu korist biti nastavljena.

 

Oni su razgovarali i o Investicionom planu, kao i o velikim projektima koji su u toku, a u kojima učestvuju kompanije iz Rusije, poput izgradnje željeznice koja će povezati Beograd i Budimpeštu što je od izuzetnog značaja za privredni, ekonomski i društveni razvoj, saopšteno je iz Ministarstva finansija Srbije.

Mali je upoznao sagovornika o reformama koje su sprovedene i njihovom značaju za unapređenje ekonomije, te naglasio da je Srbija sada sigurna i predvidiva.

On je ukazao da su direktne strane investicije u Srbiju u prvoj polovini godine za trećinu veće u odnosu na isti period prošle godine.

Bocan-Harčenko je pozdravio uspješne ekonomske rezultate Srbije i istakao da je Srbija značajan činilac regionalne stabilnosti.