VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika20/08/2019

BEOGRAD MOŽE DA RAČUNA NA AMERIČKU PODRŠKU ZA UKIDANjE TAKSA

 

NjUJORK, 20. AVGUSTA /SRNA/ - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras poslije sastanka sa američkim državnim sekretarom Majklom Pompeom u Njujorku da Srbija može da računa na američku podršku kada je riječ o ukidanju taksa i nastavku dijaloga Beograda i Prištine.

 

"Dugo smo razgovarali o svemu, želeo je da čuje šta Srbija misli, pre svega, o rešavanju kosovskog problema. Čini mi se da sam na najkraći i najjednostavniji način rekao stav Srbije", napisao je Vučić na "Instagramu".

Predsjednik Srbije je istakao da je zamolio američku administraciju da pokuša, iako je to i do sada činila, da još snažnije utiče na kosovsko-metohijske Albance da ukinu takse koju su nametnuli Srbiji prije godinu dana.

"I po tom pitanju nema sumnje da imamo američku podršku, jer oni, kao i mi, smatraju da je važno da se nastavi dijalog između Beograda i Prištine", zaključio je Vučić.

Pompeo je rekao da je sa Vučićem imao produktivne razgovore o dijalogu Beograda i Prištine i pristupanju Srbije EU.

"Normalizacija odnosa sa Kosovom ojačaće stabilnost i napredak za Srbiju, Balkan i transatlantsku zajednicu", napisao je Pompeo na svom "Tviter" nalogu po završetku sastanka u Njujorku.

Vučić je na svom "Instagram" profilu uz informaciju o sastanku objavio i tri fotografije.