VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika21/08/2019

FORMIRANjE SAVJETA MINISTARA PREDUSLOV EVROPSKOG PUTA BiH

 

BANjALUKA, 21. AVGUSTA /SRNA/ - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i šef Delegacije Evropske unije u BiH Lars Gunar Vigemark ocijenili su da je potrebno što prije formirati Savjet ministara i vlast u Federaciji BiH /FBiH/, jer je to preduslov daljeg kretanja BiH na evropskom putu.

 

Višković je istakao je da neformiranje vlasti na nivou BiH i u FBiH, jedanaest mjeseci nakon izbora, onemogućava rješavanje mnogih životnih i ekonomskih pitanja, saopšteno je iz Biroa Vlada Srpske za odnose s javnošću.

"Rješavanje tih problema građani očekuju od svojih izabranih predstavnika vlasti", poručio je Višković, koji je danas u Banjaluci primio Vigemarka u oproštajnu posjetu.

Premijer Srpske je sa Vigemarkom razgovarao o aktuelnim političkim pitanjima u Srpskoj i BiH, te zahvalio šefu Delegacije EU u BiH i specijalnom predstavniku EU za saradnju, istakavši da je Srpska u njemu imala iskrenog sagovornika koji je razumio probleme i ustavno uređenje BiH, predano radeći na njenom evropskom putu.