VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija23/08/2019

FEDERALNO MINISTARSTVO POMAŽE POVRATNIČKIM PORODICAMA

 

UGLJEVIK, 23. AVGUSTA /SRNA/ - Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić i ministar za raseljena lica i izbjeglice Federacije BiH Edin Ramić razgovarali su danas o položaju povratnika u ovoj opštini, za koju će Ministarstvo ove i naredne godine izdvojiti dio novčanih sredstava za infrastrukturne projekte.

 

Nakon sastanka Perić i Ramić obišli su regionalni put koji dijelom zahvata povratničku mjesnu zajednicu Glinje.

"Ovaj put, u dužini četiri kilometra, veoma je važan, a gravitira povratničkim mjestima Janjari, Atmačići, Glinje i Srednja Trnova i bilo bi neophodno uraditi asfalt u narednom periodu što bi održalo stanovništvo u ovom kraju i popravilo kvalitet života", rekao je Perić.

On je naveo da je danas bilo riječi i o projektima koji su važni za povratničke mjesne zajednice.

"Dobili smo obećanje da će federalno Ministarstvo izdvojiti određeni dio novčanih sredstava u ovoj i narednoj godini za infrastrukturne projekte", dodao je Perić.

On je podsjetio da je do sada u ovim mjesnim zajednicama odrađen veliki broj projekata koji su poboljšali kvalitet života stanovnika u povratničkim mjesnim zajednicama.

Ramić je izrazio zadovoljstvo saradnjom sa načelnikom i opštinom Ugljevik.

"Povratnici su zastupljeni u institucijama opštine Ugljevik. Sa viših nivoa imamo obavezu da pomognemo lokalne zajednice, a ovdje postoje problemi sa nastavkom izgradnje regionalnog puta i to ćemo zajednički rješavati", rekao je Ramić.

On je najavio da će ministarstvo finansijski podržati realizaciju infrastrukturnih projekata i podršku zapošljavanju povratničke populacije.

Perić i Ramić posjetili su danas firmu "Eurobau" u mjesnoj zajednici Glinje, gdje vlasnik Esmir Camović zapošljava 26 radnika iz povratničke populacije.

"Bavimo se proizvodnjom drvenih ploča i stolova, aluminijumske stolarije, bravarije, kao i proizvodnjom stambenih kontejnera", rekao je Camović, koji proizvode plasira na tržište zapadne Evrope.