VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija11/09/2019

POČINjU "DANI PČELARSTVA, VOĆARSTVA I NAŠEG SELA"

 

NOVI GRAD, 11. SEPTEMBRA /SRNA/ - U Novom Gradu danas počinje dvodnevna manifestacija izložbeno-prodajnog karaktera "Dani pčelarstva, voćarstva i našeg sela", na kojoj će svoje proizvode predstaviti pčelari, proizvođači pčelarske opreme, proizvođači voća, krajiškog sira, proizvoda od ljekovitog bilja, povrća i proizvoda domaće radinosti.

 

Iz Organizacionog odbora danas je najavljeno da će ovogodišnja manifestacija, koja se održava 11. put, biti otvorena u 12.00 časova u novogradskoj glavnoj ulici.

Učesnike i posjetioce pozdraviće predstavnici prijedorske kancelarije Privredne komore i opštine Novi Grad, a u prigodnom programu nastupiće Kulturno-umjetničko društvo "Una".

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača rekao je Srni da je cilj ove manifestacije razvijanje saradnje i povjerenja kupaca i proizvođača.

"Osim što učesnici imaju priliku da pokažu svoje proizvode, ova manifestacija ukazuje na moguće pravce razvoja", rekao je Drljača.

Drugog dana manifestacije biće održano predavanje za pčelare na kojem će, o vrcanju meda u septembru i uzimljavanju pčela, govoriti Saša Dragičević iz Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Manifestaciju "Dani pčelarstva, voćarstva i našeg sela" organizuje opština Novi Grad.