VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo11/09/2019

LIDER TURIZMA, ZAHVALJUJUĆI PODRŠCI INSTITUCIJA SRPSKE

 

TESLIĆ, 11. SEPTEMBRA /SRNA/ - Zdravstveno-turistički centar "Banja Vrućica" danas je lider zdravstvenog, kongresnog, sportsko-rekreativnog i velnes turizma u Republici Srpskoj i zemljama regiona, zahvaljujući konstantoj podršci institucija Srpske, rekao je direktor ovog centra Dragan Bogdanić.

 

"Sve vlade i predsjednici Republike u prethodnom periodu imali su dobar i pozitivan odnos prema ovoj firmi. Zahvaljujući odluci tada predsjednika Vlade Milorada Dodika dobili smo kredit od Investiciono-razvojne banke, nakon toga i sredstva za dokapitalizaciju što je, možda, bio prelomni momenat da krenemo u pravcu razvoja", rekao je novinarima Bogdanić, koji prisustvuje svečanoj akademiji povodom 100 godina Zdravstveno-turističkog centra "Banja Vrućica".

On je istakao da je "Banja Vrućica" projekat i dobar primjer privatizacije državnog kapitala koji i danas na dobrobit svih ljudi funkcioniše i učestvuje u promociji zdravlja i razvoja turizma.

"Ova generacija, menadžment i zaposleni, imaju sreću da obilježavaju veliki jubilej, ali sve to ne bi mogli da nije bilo prethodnika, da oni nisu radili, kao i onih koji su u proteklih 100 godina ovdje dolazili, ostavljali dio svojih sredstava i na taj način omogućili da mi danas izrastemo u ovo što jesmo - jedan moderan zdravstveno-turistički centar koji je jedan od vodećih u Republici Srpskoj, BiH i regionu", rekao je Bogdanić.

Navodeći da "Banja Vrućica" zapošljava 400 radnika, Bogdanić je istakao da je cilj da se taj broj poveća, investira u nove objekte i povećaju plate.

Bogdanić je naglasio da usluge ovog centra koriste i gosti iz zemalja nekadašnje Jugoslavije, ali i Evrope.

Svečanoj akademiji u Tesliću, povodom 100 godina rada "Banje Vrućice", prisustvuju i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i premijer Radovan Višković.

Zdravstveno-turistički centar "Banja Vrućica", koji ove godine obilježava stotinu godina od osnivanja, promovisao je 6. septembra monografiju o svom istorijatu, kao i "Viber" stikere sa motivima Banje.

U monografiji "Banja Vrućica - vijek u službi zdravlja", autora Bojana Stojnića, navodi se da su 1925. godine tokom kaptaže banjskih izvora pronađeni zlatnik i ogrlica iz rimskog perioda, što je potvrda da je i u tom periodu bila poznata ljekovitost termomineralne vode sa ovog područja.