VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija12/09/2019

PETRIČEVIĆ: DODATNO OSNAŽEN POLOŽAJ MALIH I SREDNjIH PREDUZEĆA

 

BANjALUKA, 12. SEPTEMBRA /SRNA/ - Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević smatra da je formiranjem resornog ministarstva dodatno osnažen položaj malih i srednjih preduzeća u Srpskoj.

 

"Postojanje malih i srednjih preduzeća i Agencije za mala i srednja preduzeća prisutno je već 15 godina u Republici Srpskoj i u tom pogledu smo ukorak sa ostalim zemljama regiona", rekao je Petričević novinarima u Banjaluci gdje je otvorio prezentaciju rezultata izvještaja "Indeks politike malih i srednjih preduzeća za zapadni Balkan i Tursku".

Petričević je ocijenio da postoji prostor za unapređenje položaja malih i srednjih preduzeća u Republici Srpskoj.

"Ovakve prezentacije poslužuće nam da odredimo pravce našeg daljeg djelovanja i stvaranja boljih uslova poslovanja malih i srednjih preduzeća u Republici Srpskoj", rekao je Petričević.

On je naglasio da je dobar dio tih aktivnosti već urađen i da se radi na rasterećenju privrede i stvaranja boljih uslova za poslovanje malih i srednjih preduzeća i privrede u Republici Srpskoj.

Na pitanje novinara da li se najnovije poskupljenje industrijske struje u Republici Srpskoj prelama preko leđa porivrednika, Petričević je rekao da je poznato koja su se poskupljenja desila i na koje se privredne subjekte odnose.

"Sigurno je da će djelimično uticati na to, ali jednostavno moramo držati korak sa EU i njihovim politikama koje se odnose na poslovanje javnih preduzeća `Elektroprivrede Republike Srpske`", naveo je Petričević.

Organizatori prezentacije su Ministarstvo privrede i preduzetništva Srpske i Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj.

Prezentacija se održava u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske.