VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija12/09/2019

POČELO POSTAVLJANjE REFLEKTORA NA GRADSKOM STADIONU

 

BIJELJINA, 12. SEPTEMBRA /SRNA/ - Gradska uprava pokrenula je projekat postavljanja reflektora na Gradskom stadionu u vrijednosti 900.000 KM, s ciljem modernizacije sportskih objekata u Bijeljini.

 

Ugovorom sa izvođačem predviđen je završetak radova za 90 dana. Mjesec dana planiran je za izvedbeni projekat koji je već urađen, a od danas počinje rok od 60 dana za završetak svih radova.

"Očekujemo da će radovi biti završeni u roku i da do kraja godine imamo reflektore na Gradskom stadionu. Fudbalski klub `Radnik` koji igra na ovom stadionu je to zaslužio jer je u proteklih nekoliko godina dva puta igrao u evrposkim fudbalskim takmičenjima", rekao je novinarima gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić prilikom posjete stadionu.

On je podsjetio da je stav fudbalskih saveza Republike Srpske i BiH da svi premijerligaši imaju reflektore na stadionima da bi mogli igrati utakmice u noćnim terminima.

"Zbog toga je grad Bijeljina izdvojio 899.000 KM dijelom iz kredita, a dijelom iz budžeta za igradnju rasvjete na glavnom terenu Gradskog stadiona. Osim pomoćnog terena koji je urađen, u planu je i izgradnja sportskog centra i istočne tribine na stadionu, kao i svlačionice koje će ispunjavati evropske standarde. Cilj nam je da naredne utakmice u evropskim takmičenjima `Radnik` igra u Bijeljini, pred svojim navijačima", istakao je Mićić.

U zajedničkom projektu, UEFA i Fudbalski savez BiH obezbijediće sijalice za nekoliko stadiona u BiH, između ostalog i za stadion u Bijeljini.

"Apelujem na Fudbalski savez BiH da, umjesto halogenih sijalica koje su planirane za reflektore u Bijeljini i za koje će biti izdvojeno 255.000 KM, doniraju LED rasvjetu. Ova vrsta sijalica je nešto skuplja, ali kvalitetnija i značajno isplativija za održavanje. Na stubove koji će biti završeni u narednih 60 dana mogu biti postavljene obje vrste rasvjete", naveo je Mićić.