VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana19/09/2019

RAZMOTREN PRIJEDLOG IZMJENA ZAKONA O PRIVREDNIM DRUŠTVIMA

 

BANjALUKA, 19. SEPTEMBRA /SRNA/ - Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o privrednim društvima, kojim se nastavljaju reforme registracije privrednih subjekata s ciljem uspostavljanja mogućnosti za podnošenje prijave za registraciju osnivanja i poslovnih promjena elektronskim putem.

 

Sekretar u Ministarstvu privrede i preduzetništva Republike Srpske Drago Vuleta je u završnoj riječi o ovom prijedlogu zakona u Narodnoj skupštini istakao da resorno ministarstvo priprema informaciju o privredi Srpske koja će biti sveobuhvatna.

"Iz toga mogu proisteći kvalitetni zaključci i nova, kvalitetna i korisna zakonska rješenja", rekao je Vuleta.

On je zahvalio poslanicima na konstruktivnoj raspravi i ponovio da se mogućnosti za elektronsku registraciju društava sa ograničenom odgovornošću uvode u skladu sa opredjeljenjem Vlade Srpske da nastavi sa reformom registracije privrednih subjekata.

Vuleta je rekao da će, realizacijom ovog dijela reforme, lica koja namjeravaju da posluju u Srpskoj moći brzo, lako i uz minimalne troškove,
elektronski da registruju poslovanje u formi privrednog društva i preduzetnika.

Potpredsjednik Narodne skupštine Željka Stojičić dala je u parlamentu petnastominutnu pauzu nakon koje će poslanici glasati o apsolviranim tačkama dnevnog reda šeste redovne sjednice. /nastaviće se/boj/bon/mđ