VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija20/09/2019

REKORDNIH 160 IZLAGAČA NA SAJMU "INTERAGRO"

 

BIJELJINA, 20. SEPTEMBRA /SRNA/ - U Bijeljini će danas biti otvoren 18. Međunarodni sajam poljoprivrede "Interagro" na kojem će se predstaviti rekordnih 160 izlagača.

 

Svečanom otvaranju prisustvovaće premijer Srpske Radovan Višković i pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske Zoran Maletić.

Uz domaće izlagače najnovija dostignuća u agrobiznisu predstaviće učesnici sajma iz Srbije, Mađarske, Italije, Austrije i Turske, a biće zastupljeni svi segmenti poljoprivredne proizvodnje.

Partner ovogodišnjeg sajma je Privredna komora Vojvodine, a pokrovitelji Vlada Republike Srpske i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Do nedjelje, 22. septembra, na bijeljinskom sajmu biće predstavljena izložba meda, medonosnih rakija i alkoholnog pića, te izložba poljoprivredne mehanizacije sa eksponatima vrijednim 10 miliona KM.

Biće postavljena i izložba kvalitetne priplodne stoke i štandovi sa sjemenskom robom, zaštitnim sredstvima, stočnom hranom, sadnicama i proizvodima prehrambeno prerađivačkih kapaciteta.

Popunjeni su svi kapaciteti u sajamskoj hali i na otvorenom prostoru Agrotržnog centra od 4.500 metara kvadratnih.

Svečana ceremonija otvaranja 18. Međunarodnog sajma poljoprivrede "Interagro" u Bijeljini je u 11.00 časova.

Danas će biti održan okrugli sto na kojem će biti predstavljena iskustva Vojvodine i Republike Srpske, kao i aktuelnosti iz oblasti poljoprivrede, a predviđen je i okrugli sto o temi "Popunjavanje dosijea visokorizičnog bilja u skladu sa Regulativom EU".

Za sutra je najavljena dodjela nagrada najuspješnijim uzgajivačima stoke, a sajam će biti zatvoren u nedjelju, 22. septembra, dodjelom nagrada i priznanja najuspješnijim izlagačima.