VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo20/09/2019

ORGANIZOVAN PRIJEM ZA PORODICE POGINULIH BORACA

 

VIŠEGRAD, 20. SEPTEMBRA /SRNA/ - Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević upriličio je danas prijem u hotelu "Višegrad" za oko 300 članova porodica poginulih boraca povodom krsne slave opštine Male Gospojine.

 

"Opština će kao i uvijek do sada organizovati ovakve događaje i misliti na sve porodice poginulih boraca jer da nije bilo njih danas se ne bi moglo slobodno živjeti", rekao je Đurević.

On je dodao da je to mali znak pažnje za one čiji su najdraži dali svoje živote za stvaranje Republike Srpske.

Savjetnik ministra rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milan Torbica rekao je da je prijem porodica poginulih boraca najmanje priznanje za one koji su najviše dali za Republiku Srpsku.

"Zahvaljujući opštini Višegrad i Boračkoj organizaciji porodicama poginulih boraca se poklanja pažnja i preko njih se sjećamo onih koji su dali svoje živote", istakao je Torbica.

Predsjednik Boračke organizacije Višegrad Aleksandar Savić rekao je da ga raduje što je načelnik Đurević ovu tradiciju upotpunio.

"Raduje me što je prisutno mnogo porodica i to je znak da su one uvažene u društvu jer bez njihove podrške teško da bi se mogla očuvati Republika Srpska", istakao je Savić.

Ranko Boljan, koji je u ratu izgubio oca, izrazio je zahvalnost opštini za prijem i istakao da je to prilika za sjećanje na sve poginulih koji su odbranili Republiku Srpsku.

I Bosiljka Knežević koja je u ratu izgubila sina zahvalila je opštinskom rukovodstvu na prijemu.