VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo20/09/2019

ADžIĆ: PRVI PUT PROSLAVA MALE GOSPOJINE U STATUSU GRADA

 

GRADIŠKA, 20. SEPTEMBRA /SRNA/ - Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić izrazio je zadovoljastvo što Gradiška sutra prvi put kao grad obilježava krsnu slavu Malu Gospojinu i što ima priliku da u svečanoj atmosferi okupi goste iz političkog, društvenog i privrednog miljea.

 

"Zadovoljstvo je ugostiti ljude dobre volje koji vole Gradišku i koje Gradiška voli", rekao je Adžić večeras na slavskoj svečanosti.

Adžić je istakao da je Gradiška spremna da podrži sve koji žele da rade na razvoju grada, te da sa ponosom može da rezimira šta je urađeno između dvije slave.

"Načinjeni su značajni pomaci u infrastrukturnom i društvenom razvoju, nakon rada sa njemačkom KFV bankom i Razvojnom agencijom Švajcarske. Odobren je grant od 14 miliona evra iz kojeg će u naredne četiri godine biti izgrađeno 30 kilometara kanalizacione mreže i glavni gradski prečistač", rekao je Adžić.

On je dodao da se ove godine ulaže oko 5,5 miliona u infrastrukturu Agroindustrijske zone u Novoj Topoli, da su povećana izdvajanja za socijalnu zaštitu, te da je ulagano u razvoj školstva, kulture, sporta.

Na svečanosti u svadbenom salonu "Taksi bar" prelomljen je slavski kolač, a svečanosti su prisustvovali ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović, načelnici susjednih opšština, predstavnici političkog, društvenog i privrednog života Gradiške i Republike Srpske, kao i Srpske pravoslavne crkve i drugih konfesija.

Povodom slave Gradiške, praznika Rođenja Presvete Bogorodice, sutra u 9.30 biće služena liturgija u Hramu Pokrova Presvete Bogorodice, nakon čega će biti organizovana litija kroz grad.