VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija22/09/2019

PONUDA NA ŠTANDOVIMA PRIVUKLA POSJETIOCE

 

LAKTAŠI, 22. SEPTEMBRA /SRNA/ - Etno sajam u Laktašima okupio je danas više od 40 izlagača i veliki broj posjetilaca koje su privukli štandovi sa gastro ponudom i proizvodima kućne radinosti.

 

Direktor Zemljoradničke zadruge "Livač" iz Laktaša Draženko Budimir istakao je da je njihov sir trapist poznat po recepturi i kvalitetu kako na ovim prostorima tako i šire.

On je napomenuo da svake godine učestvuju na sajmu, te istakao dobru saradnju sa opštinom.

Načelnik opštine Laktaši Ranko Karapetrović rekao je da je sajam kućne radinosti, starih zanata, gastronomije i turizma tradicionalna manifestacija, koja svake godine broji sve više izlagača i posjetilaca, saopšteno je iz opštine Laktaši.

On je napomenuo da je ova lokalna zajednica poznata po uzgoju povrća i po proizvođačima vina i rakije i da organizacijom ovog sajma objedinjuju proizvođače sa područja Laktaša i okoline, iako imaju posebno dane vina, rakije, a odnedavno i povrća.

Izlagači iz Kostajnice, koji su već četvrtu godinu na sajmu, kažu da je organizacija svake godine sve bolja i da sajam zaslužuje da traje više dana.

Pored svečanog programa, svim izlagačima dodijeljene su zahvalnice, kao i diplome za najuređenije štandove.

Manifestacije "Laktaši etno" održava se već šestu godinu. I ove godine sajam je pokazao zavidnu organizaciju, a posjetioci su imali priliku i da degustiraju proizvode koji su se našli na mnogobrojnim štandovi, napominju iz opštinske uprave.