VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Hronika10/10/2019

"NOVOSTI": ALBANCI ŠUMOKRADICE PUCALI NA VOJSKU

 

BEOGRAD, 10. OKTOBRA /SRNA/ - Grupa Albanaca šumokradica iz podujevskih sela pucala je na patrolu Vojske Srbije u rejonu kuršumlijskog sela Mrče, nadomak administrativne linije centralne Srbije sa Kosmetom, objavile su danas beogradske "Večernje novosti".

 

U pucnjavi niko nije povrijeđen.

"Kada je patrola Vojske Srbije na redovnom zadatku obilazila administrativnu liniju, Albanci šumokradice su pobegli, ali su po prelasku na podujevsku stranu opštine otvorili vatru na srpske vojnike", naveo je izvor lista.

Grupa od desetak Albanaca nalazila se unutar sela Mrče, nedaleko od Lukovske banje gdje su motornim testerama sjekli šumu u državnom vlasništvu.

Predsjednik kuršumlijske opštine Radoljub Vidić rekao je da šumokradice sa Kosmeta godinama pustoše šume koje su u državnom i privatnom vlasništvu na području te opštine.

"Štetu koje pri tom čine meri se milionima evra, jer osim što uništavaju drveće, neplanskom sečom menjaju i strukturu zemljišta na ovom području", rekao je on.

Vidić je podsjetio da policija i Vojska Srbije unutar kuršumlijske opštine obavljaju redovne kontrole, ali da upad Albanaca ne sprečavaju oni koji kontrolištu drugu stranu administrativne linije.

Prema njegovim riječima, administrativna linije između centralne Srbije i Kosmeta na području kuršumlijske opštine duga je oko 106 kilometara.