VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika15/10/2019

NEPROMIJENjEN STAV PEKINGA O ZAHTJEVU KOSOVA

 

BEOGRAD, 15. OKTOBRA /SRNA/ - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je u razgovoru sa šefom kineske delegacije na Generalnoj skupštini Interpola Dakijem Duanom da bi eventualni prijem samoproglašenog Kosova u Interpol doveo do duboke podjele ove najstarije međunarodne policijske organizacije i ugrozio buduću borbu protiv kriminala u svijetu.

 

Stefanović, koji predvodi delegaciju Srbije na 88. Generalnoj skupštini Interpola u Santjagu u Čileu, čije zasjedanje danas počinje, upozorio je i da bi eventualnim ulaskom Kosova došlo do zloupotrebe Interpola i da bi politika zamjenila policijski rad, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije.

Podsjetivši da je veliki broj članica Interpola prošle godine na zasjedanju u Dubaiju odlučno rekao da se protivi prijemu Kosova, Stefanović je istakao da su delegati dovedeni u neprijatnu situaciju i da poslije svega 11 mjeseci ponovo glasaju o istom pitanju.

Šef kineske delegacije potvrdio je podršku Kine teritorijalnom integritetu Srbije i nepromijenjenu poziciju prema zahtjevu Kosova za prijem u Interpol.

Zasjedanje Generalne skupštine Interpola trajaće do petka, 18. oktobra.