VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Kultura15/10/2019

"VESELIN MASLEŠA" - ANSAMBL OD REPUBLIČKOG ZNAČAJA

 

BANjALUKA, 15. OKTOBRA /SRNA/ - Ansambl narodnih igara i pjesama "Veselin Masleša" iz Banjaluke svrstan je u kategoriju ansambla od republičkog značaja.

 

Iz ovog ansambla je saopšteno da su jedini ansambl/KUD koji je ispunio uslove za sticanje statusa republičkog značaja, što je potvrda višedecenijskog profesionalnog pristupa radu iako djeluje u oblasti kulturno-umjetničkog amaterizma.

Oni naglašavaju da ovo predstavlja krunu dosadašnjeg rada svih članova, računajući ne samo trenutnu garnituru ljudi, već i prethodne, unazad uspješne 71 godine postojanja.

Ansambl "Veselin Masleša" prijavio se na javni poziv Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske za kategorizaciju kulturno-umjetničkih društava i ansambala narodnih igara i pjesama, te nakon razmatranja stručne komisije ostvario rezultat od 93,4 boda od maksimalnih 100.

"Ministar prosvjete i kulture Natalija Trivić uvažila je prijedlog stručne komisije i potpisala rješenje o utvrđivanju statusa Ansamblu narodnih igara i pjesama `Veselin Masleša` od republičkog značaja", navodi se u saopštenju.