VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika16/10/2019

VIŠE MLADIH DA BUDE NA IZBORNIM LISTAMA

 

ISTOČNO SARAJEVO, 16. OKTOBRA /SRNA/ - Članovi Glavnog odbora SNSD-a Boris Pašalić, Srđan Rajčević i Alen Šeranić zajednički su večeras poručili Mladim socijaldemokratama Sarajevsko-romanijske regije da je stav stranke da se u narednom periodu više pažnje pokloni mladim ljudima, odnosno da više mladih bude zastupljeno na izbornim listama za lokalne, ali i za opšte izbore u BiH.

 

Na sastanku sa Mladim socijaldemokratama Sarajevsko-romanijske regije o zaključcima Glavnog odbora ove stranke koji se odnose na mlade, Pašalić im je poručio da pripadaju najjačoj političkoj partiji koja vodi računa o mladim ljudima.

"U zaključcima je posebno definisan vaš status za narednu godinu dana, a mi očekujemo da se aktivirate i bavite politikom za neko opšte dobro, a ne prvenstveno za lični interes", istakao je Pašalić, koji je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

On je naglasio da u sukobu generacija uvijek pobjeđuju mlađi, te poručio mladim SNSD-a da oni svojim radom, trudom i zalaganjem treba da pokažu da stariji ne mogu bez mladih osoba.

"Neka vam stranka ne bude jedini put za uspjeh, to je jako važno, jer se takve stvari često završe loše. Vi morate biti dobri studenti, zanatlije, radnici, a prvenstveno ljudi, a ako ste uz sve to u dobroj stranci, onda je to ključ uspjeha", rekao je Pašalić.

Rajčević, koji je ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo, istakao je da je svrha večerašnjeg neformalnog sastanka sa mladima SNSD-a iz lokalnih zajednica Sarajevsko-romanijske regije potreba da se čuju njihova mišljenja.

On je podsjetio da je Glavni odbor SNSD-a donio niz zaključaka, od kojih se neki odnose na mladu populaciju.

"U godini koja je prije izborne godine bitno je da što prije krenemo u terenske aktivnosti", rekao je Rajčević, koji je mladima govorio i o reformama u oblastima koje su u nadležnosti ministarstva na čijem je čelu, u prvom redu o reformi visokog obrazovanja.

Šeranić, koji je ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske, ukazao je mladima na potrebu da se obrazuju, ali i da stiču što više drugih vještina koje im mogu dobro koristiti u životu.

Šeranić je govorio i o pronatalitetnoj politici.

Predsjednik Mladih socijaldemokrata Opštinskog odbora Pale Luka Cicović rekao je da je cilj mladih ove stranke da pokažu da su složni i da promovišu ovu stranku, te Vladu Republike Srpske.

On je poručio da mladi SNSD-a mogu da daju svoj doprinos, te da očekuju od stranke da budu više zastupljeni na kandidatskim listama za odbornike na lokalnim izborima naredne godine.